Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 2 years, 12 months
Moldejazz 2018
Camilla, 5 years, 5 months
Romjulen 2018
Camilla, 6 years
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 7 years
Selvbygger
Camilla, 2 months, 1 week
Bekjempelse av skadedyr II
Camilla, 11 months, 2 weeks
Kort hår
Tor, 4 years
Ravelry
Camilla, 3 years, 7 months
Melody Gardot
Camilla, 5 years, 5 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 5 years, 8 months
50 book challenge
Camilla, 3 days, 19 hours
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023
+ 2024
+ 2025

Neon-tanker om skolestart

(La meg allerførst nevne at Jeg egentlig tenkte at overskriften skulle være "Noen tanker om skolestart" men så ble det feil, også smekket jeg på en bindestrek og lot det stå.)

Ja, så var jula slutt og skolenstarten over oss. Og slikt blir det kjedelige, sentimentale, alvorstyngede blogger av. Så jeg tror jeg vil være litt egosentrert, og skrive litt om fagene jeg vurderer å ta.

La oss begynne på begynnelsen, med de jeg må ta. Der har vi først og fremst tre fag om slik kvantegrafs. Hvis jeg ikke greier å karre meg gjennom de tre vil jeg ikke kunne ta relativistisk kvantemekanikk til høsten, og det ville være teit.

Videre har vi algebra, som såvidt jeg forstår er ganske greit å ha, så det regner vi som sikkert. Og da er vi oppe i 30 studiepoeng.

Digresjon om studiepoeng:
Hvorfor 30? Hvis man først skal spa penger ut av vinduet ved å legge om og forandre all dokumentasjon i hele landet, hvorfor 30? Hvorfor ikke hundre? Så blir det mye lettere å snakke om prosent av normert progresjon og slikt. Og hva var galt med 10 egentlig? Jeg har jo hørt at det skal være internasjonalt blatta blatta, men er det egentlig det? Jeg har jo ikke sjekket opp dette, men jeg vet i allefall at i Norge byttet vi i fjor til en EU-standard på limtrebjelkedimensjoner som ingen EU-land benytter seg av (nå er standardbredden 115 mm eller 90 mm, mens den før var 100, og standard høydene er noe rart som jeg ikke husker, og impregnert og vanlig er ikke lenger like)

Men siden jeg var en enormt stor slask i høst (som flere har lovet å minne meg på, men som jeg ikke har hørt noe om) produserte jeg bare 22,5 studiepoeng, så for å unngå stipend omgjort til lån er det best om jeg tar minst 37,5 nå i vår.

Alternativene er:
Optikk
Dette er et fag jeg kunne tenke meg å ta for å få bedre forståelse av optikk, som er greit når man fotograferer. Imidlertid ser jeg for meg at det ikke kommer til å funke på den måten. Dessuten er det lab i faget, som innebærer ekstra stress. Forøvrig er det ny foreleser i dette i år, fordi den gamle gikk bort i høst.

Klassisk mekanikk
Dette er et viktig fag sier Bærland. Hvis du ikke tar det blir du vel en slik faststoff-mann. Det holdes dessuten av geniale professor Iver Brevik, som snakker omtrent som en lydbok, der ligninger og setninger kommer ut i samme tempo. Her kan du lese gullkorn fra hans munn:
http://www.stud.fim.ntnu.no/kull99/gullkorn.htm
Det dukker opp et passord-vindu, men det er bare å trykke cancel mange ganger. Det er også festlig det som andre enn Brevik har sagt.

Mangfoldigheter
Dette er et barskt mattefag som Bærland vil jeg skal ta sammen med han. Han sier det er relevant for litt av hvert, og jeg burde dessuten ta det for å bli flinkere til å jobbe med matte, og for å straffe meg selv for at jeg droppet et mattefag i høst.

Fysikalsk kjemi II
Dette er overhodet ikke relevant for det jeg driver med, men det er uansett interresant. Dessuten holdes det av Professor Reidar Edwald Stølevik, som er en tøffing. Han holdt blant annet et av tidenes beste fredagskollokvier, med masse morsomme historier om Odd Hassel, en av norges nobelprisvinnere. Det er dessuten lenge siden sist jeg drev med kjemi, og det er ikke lab i faget, så det burde være minimalt med stress.

Så det er altså fagene jeg har å velge mellom, pluss sikkert noen til jeg ikke har tenkt på, men det blir litt i hardcoreste laget å ta 200% av normert progresjon, så noe må bort. Spørsmålet er hva. Personlig tror jeg at optikk og fysikalsk kjemi ryker, men vi får se. Innspill tas i mot med takk.

For å avslutte litt mindre navlebeskuende tenkte jeg at jeg skulle prøve å komme på noe generelt å si om det å velge fag, som også dere medie-folk kan relatere til:

Det er viktig å velge bra fag.

-Tor Nordam

Comments

Tor,  31.07.10 19:14

Når man googler finner man en link øverst som ser ut til å peke til denne artikkelen, men linken er hit i stedet. Jeg aner ikke hvorfor, og jeg har tilogmed sjekket i den gamle databasen at jeg ikke har gjort en feil i konverteringen. Høyst mystisk, spør du meg.
Camilla,  31.07.10 19:17

Det er sikkert et ledd i deres omfattende plan for verdensherredømme. Beslektet med Google Books Settlement.
Tor,  29.12.15 10:20

Da vil jeg tro biffen skulle være fikset. Jeg får ikke gjort noe med google sine søkeresultat direkte, men nå skulle det i allefall ikke være noen grunn til å knytte denne siden til navnet ditt, så jeg antar resultatet forsvinner når google oppdager dette.

Ragnhild,  29.12.15 12:31

Takk, og beklager bryderiet! Egentlig er det vel bra å ha tilknytning til dette forumet, og en vakker dag publiserer jeg kanskje noe vettugt (igjen). Tusen takk.
Category
Today's exploits
Tags
fag
matematikk
fysikk
utdanning
Views
6725
Last edited by
Tor, 23.07.10 08:45